Vi stöttar Storfors AIK genom flickfotbollens dag

Vi stöttar Storfors AIK genom flickfotbollens dag

Ulrika Nilsson, VD, Piteå Hamn och Patrik Nilsson, föreningsutvecklare, Storfors AIK.

Lördag 22 april arrangerar Storfors AIK flickfotbollens dag på Hedens fotbollsanläggning i Bergsviken. Piteå Hamn stöttar både fotbollsdagen och föreningen i stort under 2023.
– Vi söker vägar för hur våra nya riktlinjer för sponsring kan utvecklas, och den här dagen går helt i linje med vår grundidé, säger Ulrika Nilsson, VD, Piteå Hamn.

Flickfotbollens dag genomförs lördag 22 april på Heden i Bergsviken. Dagen är menad att stärka flick- och damfotbollens betydelse. Initiativet ligger Ulrika Nilsson varmt om hjärtat och passar Piteå Hamns nya riktlinjer för sponsring.

Känns givande
Under 2023-2026 riktar bolaget en stor del av sponsringen för att stötta tjejer och kvinnor.
– Det känns förstås spot-on att vi får vara med och skapa förutsättningar för flickfotbollens dag i Bergsviken, säger Ulrika Nilsson, och fortsätter:
– Vi vill stötta konkreta insatser som stärker jämställdheten i lokalsamhället. Tyvärr så har vi en bit kvar innan tjejer och killar har samma utrymme och förutsättningar inom exempelvis idrott.
I samarbete med olika föreningar kommer vi att göra särskilda insatser för tjejer och kvinnor, men vi fortsätter även sponsra på en bred front för exempelvis ungdomsidrotten.

Förändra strukturer
Utöver lördagens temadag gör Storfors AIK under 2023 särskilda insatser för dam- och flickfotboll.
Ambitionen är att förändra strukturer i samhället.
– Bland annat genomför vi ledarmöten som enbart är till för kvinnliga ledare för att deras röst ska höras extra tydligt. Historiskt har det varit fler manliga ledare i vår förening. Förr rekommenderade vi att det skulle finnas både manliga och kvinnliga ledare vid uppstart av nya lag, men från detta år är det inget val. Det ska finnas både manliga och kvinnliga ledare när ett nytt lag startar upp och det för barnens skull, säger Patrik Nilsson, föreningsutvecklare vid Storfors AIK.

Storfors AIK är en driven förening som bedriver fotboll och ungdomsishockey med visionen att bli Sveriges bästa barn- och ungdomsförening. Barnperspektiv präglar både verksamhet och beslut, och föreningen driver även två starka representationslag. Både damerna och herrarna kommer under 2023 spela i division 2.

Fakta: Flickfotbollens dag
När: Lördag 22 april kl. 12.00-14.00.
Plats: Hedens anläggning på Idrottsvägen 2, Bergsviken.
Berörda målgrupper: Från yngsta gruppen 2016 och hela vägen upp till damlaget.